About

Mr. Derby Studio

Wat is Mr. Derby Studio?

Met Mr. Derby krijgt een vernieuwend concept vorm. Onder het motto ‘Iedereen creatief’ geeft Filip Leemans workshops waarin iedereen zijn creativiteit kan botvieren, bepaalde technieken aanleert of meer kan opsteken over een bepaald thema.

Wie zit er achter Mr. Derby?

Filip Leemans is een artistieke duizendpoot. Al van jongs af is de bedenker van Mr. Derby gefascineerd door het creëren van beelden. Aanvankelijk waren enkel zijn potloden en penselen de katalysator voor zijn verbeelding maar aan de Sint-Lukas kunsthumaniora in Brussel ontdekte hij een heel nieuwe wereld. In 2004 behaalde hij het diploma van Meester in de Beeldende Kunsten en dat van striptekenaar aan de Sint-Lukas Hogeschool Brussel. Zijn liefde voor kunstgeschiedenis, film, binnenhuisarchitectuur en design kreeg hij er eveneens mee. Na diverse publicaties werkte hij mee aan verschillende tentoonstellingen en ging hij aan de slag als leraar in de Plastische Kunsten. Gedurende tien jaar gaf hij zijn liefde voor cultuur en kunst door aan talloze jongeren.

Bij het bepalen van deze thema’s gaat Filip Leemans intuïtief te werk:

 

“Het heeft geen enkele zin iets aan te bieden wat me zelf niet ligt. Bij de keuze van de inhoud van de workshops kijk ik eerst en vooral naar mezelf: wat interesseert mij, voel ik me hier gelukkig bij en past het plaatje in de wereld die ik wens te creëren met Mr. Derby? Cursisten voelen erg snel wanneer iets jou niet helemaal ligt, het is dan ook hun feedback die bevestigt dat dit voor mij de juiste manier van werken is.”

Het Logo: Fox versus bolhoed

Wanneer je Filip Leemans tegen het lijf loopt, is de kans groot dat je ook zijn trouwe maatjes Liz en Winston ontmoet. Deze Fox Terriërs vinden het maar al te fijn om er samen met hun baasje op uit te trekken.

In het logo vind je ook de bolhoed terug. Dit Britse modeobject uit de tweede helft van de 19de eeuw getuigt van goede smaak en verfijning. De Engelsen noemden deze hoed a bowler hat, vernoemd naar zijn ronde vorm, de Amerikanen gaven het de naam Derby hat. Hoe alledaags dit hoofddeksel ook was, het sprak tot de verbeelding van verscheidene kunstenaars en heeft zo op zijn geheel eigen manier de kunstwereld veroverd. Met het logo van Mr. Derby heeft Filip Leemans twee van zijn passies gecombineerd, zijn viervoetige huisgenoten en kunst.